Ga naar inhoud Ga naar menu
Ga naar zoeken
Logo van website De Entree

Geld

Geld

Heeft u schulden? Of heeft u financiële zorgen door de coronacrisis? Is er in uw situatie iets veranderd waardoor u moeite heeft om rond te komen? Bent u bang om in de schulden te raken en wilt u dat voorkomen? Heeft u al te maken met schulden en aanmaningen van schuldeisers? 

Misschien vindt u het moeilijk om uw administratie op orde te houden. Omdat u bijvoorbeeld moeite heeft met het invullen van formulieren. Of u maakt de post niet meer open omdat u niet meer kunt overzien wat u er mee moet doen. Vraag dan om hulp, voordat de situatie uit de hand loopt. Het kan ook zijn dat u dreigt uw woning te verliezen door bijvoorbeeld een huurachterstand. Als u tijdig aan de bel trekt kunnen we samen met u bekijken hoe we dit kunnen voorkomen. 

Aarzel niet! Vraag om hulp

Bij de gemeente Dongen is een regievoerder schuldhulpverlening werkzaam. De regievoerder schuldhulpverlening geeft advies en tips en kan u in contact brengen met instanties die u kunnen helpen. Samen bekijken we wat er nodig is om uw situatie te verbeteren. We kijken daarbij altijd naar uw eigen (financiële) mogelijkheden. U kunt met al uw financiële vragen terecht en dit wordt vertrouwelijk behandeld.

Bent u ondernemer en komt u in de financiële problemen door de coronacrisis? Misschien komt u in aanmerking voor een van de financiële maatregelen. Je leest er hier meer over. 

Contact 

U kunt de regievoerder schuldhulpverlening op verschillende manieren bereiken.  
Telefoon: Neem contact op via het algemene telefoonnummer (14 0162) en vraag naar de regievoerder schuldhulpverlening. U kunt het nummer bereiken tijdens openingstijden. 
E-mail: hulpbijfinancien@dongen.nl 

Inloopspreekuur

Op woensdag is er een inloopspreekuur bij De Entree van 9.00 tot 11.00 uur. U kunt binnenlopen zonder afspraak. Bekijk de adresgegevens.
LET OP! Vanwege de coronamaatregelen vervalt dit spreekuur. 

Wat kunt u zelf doen?

  • Zoek op internet naar tips en een handig stappenplan om zelf uw financiële problemen aan te pakken. Deze vindt u bijvoorbeeld op de website zelfjeschuldenregelen.nl.
  • Heeft u geen schulden, maar wel financiële zorgen? Met het gratis, online persoonlijk budgetadvies van het NIBUD kunt u snel zien of uw zorgen terecht zijn. 
  • Bekijk ook eens de slimme en praktische bespaartips van NIBUD. 
  • Houd overzicht. Begin met het ordenen van uw administratie. Maak een overzicht van uw inkomsten en uitgaven en pas uw uitgaven zo nodig aan.
  • Wees voorzichtig met lenen. U betaalt een hoge rente als u koopt op afbetaling. Sparen is goedkoper.
  • Heeft u een laag inkomen? Zorg dan dat u het geld (terug)krijgt, waar u recht op heeft. Bijvoorbeeld huur- en zorgtoeslag of kwijtschelding gemeentelijke belastingen

PLANgroep

PLANgroep voert samen met de gemeente Dongen de schuldhulpverlening uit. Wilt u meer informatie over de schuldregelingen die via PLANgroep mogelijk zijn? Kijk dan op de website www.plangroep.nl.  

Contactgegevens

Bezoekadres: Hoge Ham 104

Telefoon: 14 0162

E-mail: hulpbijfinancien@dongen.nl