Ga naar inhoud Ga naar menu
Ga naar zoeken
Logo van website De Entree

Inloopspreekuur Entree vanaf 11 april bij de Cammeleur

07-04-2022

De locatie van De Entree is sinds de komst van corona in maart 2020 gesloten. De beperkte ventilatiemogelijkheden spelen de locatie parten; het is geen geschikte locatie meer om verantwoord bezoekers te ontvangen en om medewerkers te laten werken. Daarom heeft het college besloten dat de locatie niet meer gebruikt wordt voor de ontvangst van inwoners met vragen. Vanaf 11 april kunnen inwoners die digitaal niet goed vaardig zijn terecht bij een inloopspreekuur bij De Cammeleur. 

“Door corona zijn we gaan inzien hoe belangrijk ventilatie en voldoende ruimte is. Helaas hebben we moeten constateren dat de huidige ventilatiemogelijkheden van de locatie van De Entree te beperkt zijn volgens de meest recente ventilatie eisen. Het aanpassen van de locatie naar de nieuwe eisen is te kostbaar. Gelukkig hebben we ook gemerkt dat de dienstverlening van het sociale team de afgelopen twee jaar gewoon door kon gaan. Dat bij elkaar opgeteld heeft ons doen besluiten om de huurovereenkomst op te zeggen per 31 augustus 2022 met 12 maanden opzegtermijn en we per 31 augustus 2023 de huurovereenkomst beëindigen”, aldus Wethouder Petra Lepolder.  

Dienstverlening

De dienstverlening van De Entree heeft tijdens corona op verschillende manieren plaatsgevonden. Zowel fysiek, aan de keukentafel bij iemand thuis, in het gemeentehuis of bij een van onze partners. Als telefonisch of digitaal. Er werd en wordt steeds gekeken naar wat het beste past bij de inwoner die de vraag stelt. Hierover waren zowel de inwoners als de medewerkers tevreden. 

Inloopspreekuren

Als extra stukje maatwerk zijn vanaf 11 april elke maandag van 8.30 uur tot 12.30 uur medewerkers van De Entree bij De Cammeleur aanwezig. Deze spreekuren zijn vooral bedoeld voor inwoners die digitaal niet goed vaardig zijn. Tijdens de inloopspreekuren kan algemene informatie worden gegeven. Medewerkers kunnen een afspraak maken voor een intake of iemand doorverwijzen naar partners waar de gemeente mee samenwerkt. De regievoerder schuldhulpverlening van de gemeente heeft sinds 2021 al een spreekuur bij Eagle Shelter en sinds 1 maart is de regievoerder schuldhulpverlening op de eerste dinsdagmiddag van de maand tussen 13:00 uur en 14:30 uur op het kantoor van SWOD aanwezig. Voor alle spreekuren geldt dat inwoners met vragen gewoon binnen kunnen lopen, het maken van een afspraak is niet nodig. De komende tijd onderzoekt de gemeente of er nog andere mogelijkheden zijn voor locaties waar een inloopspreekuur gewenst is.